Uppdatering av projekt uterumTjenixen hörrni, haft en bra dag hittils? Här är det strålande sol men inte riktigt lika varmt som igår tyvärr, men man känner äntligen att våren är på väg! Hur som helst så slog det mig igår att jag har ju faktiskt inte visat så mycket om hur det går med utrerums bygget på ett tag, och jo det går fort! 
 
I Onsdags så la vi ut grunden till golvet och i torsdags så åkte väggarna upp! I helgen så har älsklingen med hjälp av både Rasmus och svärfar byggt taket (som sedan skall på med plåt) och i söndags så har vi både målat det som skall vara rött och satt upp dörrarna som skall målas om. Det är ju så roligt att kunna återanvända alla gammla fönster från huset och även dörrarna. Vi har nog minst 10-15 stycken liggandes så det var ju riktigt tur att vi hittade 2 likadana så att vi kunde göra dubbeldörrar. Har på någotvis alltid varit en dröm att ha dubbeldörrar, det är ju så vackert. Dock har vi inte bestämt vilken färg ännu.
 
Uterummet kommer ju utanpå att vara rött med vita knutar som resten av våra "uthus" men resten av våra uthus har också svarta dörrar, men är lite smått tveksam på just svart för att det känns mörkt samtidigt som vitt kanske blir smutsigt? Men lutar nog mot vitt, om ni frågar mig 😏 Nu sitter jag iallafall hemma i soffan och skall åka till svenljunga om 45 minuter och åka simma ett par längder med Alexandra och Dan, fast jag åker in lite tidigare eftersom att jag simmar längre ☺
/Peace♥

KalasI helgen har det bokstavligen varit full rulle! Var dock riktigt hängig i fredags men har bättrat mig sedan i lördags, och tur var väl det för då var det ju kalas! Energin var väl kanske inte på topp, men jag gjorde allt jag kunde för att städa, duka och handla innan klockan slog halv fem!
 
Då började bilarna rulla in på gården och vi hade förberett gästerna på kläder efter väder eftersom att våran tradition sedan vi flyttade till huseet är att vi grillar korv med bröd på älsklingens kalas vilket är väldigt uppskattat hos både stora och små.
 
Men först, alltså hur magisk är inte buketten jag köpte i fredags? 😍


Vi hade ju riktig tur med vädret också, strålande sol men det blåste ordentligt under förmiddagen men under eftermiddagen släppte det och blev vindstilla. När solen försvann så började vi även dra oss in för att äta prinsesstårta och öppna paket! Det blev en väldigt lyckad kväll.


/Peace♥
 
 

En söndagsmiddag på Hofsnäs herrgårdJag har åkt på en riktig rackarbajsar förkyldning och vet knappt ut eller in just nu. Så rackarns tråkigt att behöva blir sjuk nu lagom till kalaset som vi skall ha här i helgen för älsklingen 🤒
 
Men jag har ju lovat er att visa lite bilder ifrån Påskdagen när jag, älsklingen och svärmor åkte till hofsnäs som öppnade för säsongen. Jag vann ju ett presentkort hos dem i höstas och som tack för hjälpen att svärmor hjälpte mig med att städa lite här hemma så bjöd jag henne och älsklingen på lunch! Och vilken lunch det var, så god! 
 
Rekomenderar starkt deras " Grillad hipmeat" som är "svensk fläskmedaljong, friterad ekopotatis i cajun och örter, ostdipp & brynt bacon med vårlök" Alltså så gott! Älskar dessutom deras sett att servera sallad på i en glasburk bredvid, något jag nog skall ha i baktanken till någon dukning i framtiden, hehe ☺
/Peace♥