Monets trädgård.

/Peace♥
 

Bussresan till Paris - Dag 4

Den fjärde förmiddagen på resan tog vi bussen ut från storstaden till byn Giverny. 
Där vi besökte cloude monets trädgård! Ni har säkerligen sett hans tavlor på hans fina näckros damm och den gröna bron. Det var verkligen jättefint här och VARMT! Rekomenderar inte att åka hit om det är varmt ute (det var ca 30 grader) och det kändes som att man gick i ett växhus och luften var fuktig och varm. Men fint var det!
Efter ett par timmar inne i trädgården så hämtade bussen upp oss för en picknick en bit där ifrån, där detta "slott" låg. 
Utsikten från där vi satt och hade picknick.
Haha, blev typ attackerad av en anka..Eller tja, inte riktigt men kunde ha blivit! Gick fram med en hel baugett och den stora ankan på bilden såg aggresiv ut och gick närmare och närmare mig så jag slängde det som var kvar och små sprang där ifrån! haha, lite löjligt kanske men ändå!
Lilla frihetsguddinan i Paris. Facklan finns även förstorad vid Alma tunneln som minne där prinsessan Diana dog i en olycka.
Vi hade ett par timmar fri tid så vi gick runt omkring lite grann, bland annat till den stora och kända gallerian Lafayette. 
Tyvärr så har jag inga bilder ifrån kvällen då jag visste att det var fotoförbud inne Moulin Rouge så jag fotade istället med mammas Kamera, har dock inte dem bilderna ännu. Hur som helst så åt vi tre rätters innan den stora showen som var helt magisk! Ni som har chansen och är i paris borde värkligen besöka Moulin Rouge! 
/Peace♥

Shopping fynden från Paris!

Strax intill hotellet låg det en jätte fin affär fyld med fina plåtburkar med kakor och godis i alla dess former! Vi passerade den här butiken ett flertal gånger och kände att vi bara var tvugna till att åtminstonde köpa en burk där ifrån.
En snö kula fick det allt bli från Monets trädgård i Giverny!
Även en snö pyramid från bryssel slank ner i bagaget. 
När vi var uppe vid montmartre kvarteren så fick jag syn på den här super söta burken där man fick den här påsen med macrons till. Och jag kände väl lite som så att macrons är väl ändå ett måste att köpa i Paris.
Ett guldigt Eiffeltorn kändes också som ett måste. 
Fyndade även dessa socker söta tablett askarna i Franskt tema. 
En mugg med rosa inslag och bilder med bland annat triumfbågen, eiffeltornet m.m. fick även följa med mig. 
Vi stannade även till Hard Rock café men de hade aldrig glasen som älsklingen sammlar på så då fick det bli en mugg burk!
En hoodie som redan har blivit en favorit efter dessa regniga dagar här hemma.
Inne på slottet versailles så slog  jag till på dessa fina burkar! Den ena var en burk med te och den andra var..
en burk med tvål! Kan ju inget annat än att säga att jag älskar burkarna med Marie Antoinette på som en gång bodde på det vackra slottet med 700 rum. 
Och ett Eiffeltorns-halsband fastnade jag också för.
På vägen hem i tyskland så fick vi en halvtimme på oss att handla sprit, så detta var vad jag hann åstakomma. Jag är ingen alkohol-drickare av mig längre, men jag tänkte ju lite granna på min älskling här hemma. Självklart kan jag ju dricka jag med, men det är ytterst sällan som jag gör det numera så det är nästan bara de två flaskorna i mitten som jag hade kunnat tänka mig att dricka!
/Peace♥